מיואשת כבר לא יודעת מה לעשות

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

16/02/2022 | 12:43 | מאת: אודליה

ביתי בת 5 שנים מטופלת בפליקסוטייד משאף כמניעה פעמיים ביום למשך כל החורף. ביום ראשון שעבר עלה לה החום יחד עם שיעול. בדיקת קורונה שלילית. מיד הוספתי משאף ונטולין + פליקסוטייד. השיעול התגבר. רופאה נתנה אינהלציות ונטולין ובודיקורט 3 פעמים ביום כי יש צפצופים אך ללא הועיל. קיבלה אזניל למשך 5 ימים סיימנו אתמול אך עדיין מאוד משתעלת ומצפצפת אפילו יותר. כרגע חזרנו מצילום ריאות תקין לחלוטין . למה אין הטבה בשיעול ולמה עדיין יש צפצופים? הרופאה כבר לא נמצאת סיימה להיום אז נתתי על דעת עצמי כדורי בטנזול לאחר התייעצות עם רופא אונליין. שאלתי המרכזית היא למה אין שיפור? בדרך כלל אזניל ואינהלציות מאוד משפרים את המצב אבל הפעם הצפצופים מחמירים.... אגב,סיטורציה 99 לכל אורך המחלה (יש לי מכשיר ביתי) ומכשיר אינהלציה רגיל ולא נייד....מור מה קרה הפעם?

שלום אודליה אם נותנים טיפול נכון הילדה היא צריכה להבריא מהר . יש המון סיבות לחוסר ההצלחה בטיפול ולא ניתן למצוא אותם באינטרנט.צריך לבוא לפגישה למסור את כל הנתונים ולקבל תשובות מוסמכת ממומחה. לדוגמא חלק מהסיבות שבגללן ילד לא מבריא . הוא מקבל את התרופות הלא מתאימות במינון הלא מתאים ומספר לא מתאים של פעמים ביום. הוא משתמש בסיספר לא טוב (לדוגמא ספייסר סגול) האם נותנת את התרופה דרך הספייסר אובאינהלציה בטכניקה לא נכונה . הילד לא מקבל את האינהלצות במניון הנכון ומספר נכון של פעמים ביום, הילד מקבל אזניל ללא אנהלציות ועוד הרבה סיבות . כל אחת מהסיבות האלו אוחרות יכולה להסביר מדוע לא הצלכתם בטיפול . עליך להגיע לבדיקה אצל רופא מומחה שיעריך מה יש לילדה ואיך צריך לטפל בה נכון. בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים