דמעת

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

13/07/2021 | 17:52 | מאת: ספיר

שלום הייתי ביתי בת השנתיים סובלת מדמעת רק בעין ימין. רופא עיניים עשה בדיקת פלורסין שיצאה תקינה, כלומר אין חסימה. הפנה לאאג, לבדוק חסימה נמוכה שבדק עם סיב ואמר שאין חסימה ולחזור לרופא עיניים. רציתי לשאול - 1. אני לא יודעת האם הוא בדק את קנה הנשימה, מניחה שאי אפשר עם סיב. היא עשתה צילום חזה שיצא בו ציור פריברונכיאלי מעט מוגבר בחלק המדיאלי של הריאות. האם הממצא קשור? האם הבדיקה התקינה של האאג שוללת חסימה נמוכה יותר? האם הצילום שולל חסימה בקנה? רופא העיניים אמר שאולי שם יש גידול 2. האם יש עוד בדיקה שאפשר לעשות או שלחזור לרופא עיניים? 3. לגבי הצילום ובכלל האם כדאי ללכת לרופא ריאות? יש לה נשימה קצת כבדה במהלך היום

דמעת נובעת בדרך כלל מדלקת בעין וטיפול רגיל בטיפות עינים צריכה להשתלט עליה. אם הדמעת נמשכת צריך לפנות לרופא עינים ורק הוא יכול להציע פתרון . אין קשר בין דמעת ובין רופא אאג רופא ריאות צילום חזה וכו'

מנהל פורום אסתמה ילדים