האם אפשר לתת לילד בטנזול

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

21/03/2021 | 21:55 | מאת: דינה

הנכד שלי בכיתה א קיבל 2 כדורי בטנזול פעמיים ביום הערב נתתי לו 2 כדורים אך לאחר שעתיים עדיין הוא בהתקף למרות שעשינו לו אינהלציה האם אפשר לתת לו אחרי שעתיים שוב 2 כדורי בטנזול כי הוא ממש מתקשה לנשום

שלום דינה מצטער על האיחור בתשובה לשאלתך אין כל בעיה לתת מנה שניה של סטרואידים לאחר רווח קטן מהמנה הקודמת סטרואידים ( בטנזול/דנלון) הם טיפול מקובל באסתמה ואם הילד יקבל מספר בודד של פעמים סטרואידים בחיים שלו לא יקרה דבר. יחד עם זאת לסטרואידים הניתנים דרך הפה ( בטנזול /דנלון) יש תופעות לוואי רבות הקשות ביותר הן תופעות לוואי מידיות: כמו אי שקט עצבנות, תזזיות ועודף תיאבון אך בעיקר תופעות לטווח ארוך בעיקר פגיעה בגדילה לגובה של הילדים אך גם פגיעה ברמות הקורטיזול בדם ועוד. לכן אני לא ממליץ למטופלים שלי לקחת סטרואידים דרך הפה ובמקומם אני מציע להם טיפולים אחרים בעיקר שילוב של אזניל וסטרואידים נשאפים שמצליחים להשתלט על כל התקף ללא שימוש בסטרואידים דרך הפה בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים