טיפול מונע והחמרה- האם פעלתי נכון

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

07/11/2020 | 19:43 | מאת: עדי

שלום רב, בני בן 5 מקבל טיפול מונע מזה חודש עם פלקסוטייד 125 פעמיים ביום לחיצה אחת. יש לי 2 שאלות ברשותך; 1. משום מה היתה לנו עכשיו החמרה(למרות הטיפול המונע) של נזלת ושיעול ונאלצתי לעבור לונטולין ופליקסוטייד 2 לחיצות פעמיים ביום לחמישה ימים. כשאסיים אחזור לטיפול הקבוע. עשיתי זאת על דעת עצמי, האם פעלתי נכון? 2. יש לו מאז תחילת הטיפול פצעים אדומים מעל השפתיים , בסנטר ובאף. ממש כמו המסיכה. האם זאת פטריה? זה נראה לא יפה, מה אפשר לעשות? המון תודה.

פעלת נכון בטיפול שנתת בקשר לפריחה סביב הפה: הפריחה לא נובעת מהתרופה היא יכולה להגרם מהמסיכה. נדיר מאד שהילד רגיש לחומר הפלסטי של המסיכה אך ברוב המקרים מדובר בזהום רגיל בחידקים היוצאים מהאף ומהפה לכן חשוב לשמור על נקיון המסיכה ובכך למונע את הפגיעה בעור של הילד . הפצעים בפה לא נובעים לא מהתרופה ולא מהמסיכה בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים