עישון פסיבי והקשרו לאסתמה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

07/10/2018 | 22:38 | מאת: דן

שלום ד"ר, הבן שלי בן ה5 אובחן כאסתמטי לקרדית האבק. עשינו ככל שניתן לפנות שטיחים, ספרים וכו בחדר השינה. בלילות בעיקר, הוא משתעל כל הזמן. מחוץ לבית פחות. במקביל, יש לנו שכנים שמעשנים במרפסת, סיגריות אך בעיקר דברים אחרים... הריחות נכנסים כל הזמן הביתה אך לא הערנו בשל היותנו חברים למרות שזה מאוד מטריד. בנוסף גם לפי החוק אין מה לעשות. חשבתי על זה שאולי זה יכול להחמיר את מצבו של בני שמריח את זה לא מעט ואני לא מוכן להתפשר על כך ועלי כן ליידע את השכנים ולבקש התחשבות, כמובן במידה ולדעתך זה עלול להזיק ספציפית לבני, אודה לדעתך.. תודה.

שלום רב עשן סיגריות מזיק גם לאדם בריא ויותר לאדם שסובל מאסתמה לכן צריך להמנע מחשיפה של הילד לעשן. אלא שעשן הוא רק אחת הסיבות להמחמרה בשיעול ולא הסיבה העיקרית. ילדים משתעלים בעיקר לאחר הצטננות לכן בלי קשר לעשן צריך לזכור ילד לא צריך להשתעלבכלל ואם הוא משתעל צריך לטפל בשיעול ולהפסיק אותו ראי תשובה שעניתי אם בפורום לשואל ששאל שאלה דומה היום לפניך בברכה פרופ' . וולוביץ בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים