התייעצות לגבי טיפול באסטמה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

06/09/2018 | 11:32 | מאת: תמר

שלום רב בני בן 4 וחצי, סובל מאסטמה של ילדים, קיבל תקופה ארוכה את הטיפול המונע. בחודשים האחרונים הורדתי והמון זמן לא היה כל התקף. בשבועות האחרונים סובל פתאום מאלרגיה של עיניים כואבות ומגרדות ואף דולף. אתמול הצינון הזה כפי שחששתי מראש הוביל לשיעול, ומיד טיפלתי עם המשאפים. רצוני לשאול כיצד אני יודעת מתי המצב מחמיר שצריך להוסיף גם בטניזול? (מנסה תמיד לדחות את זה..) תודה מראש, ותודה גם על סרטון ההסברה שעשה לי המון סדר תמר

שלום תמר לכל אימא כמוך של ילד עם אסתמה של ילדים צריכה להיות תוכנית מדויקת מה עליה לעשות כשמתחיל שיעול . תמיד עדיף להתחיל לטפל מוקדם בהתקף כדי להשתלט עליו יותר מהר. ילדים שמגיעים אלי עם אסתמה של ילדים מקבלים ממני תוכנית מדויקת מה לעשות בכל שלב של ההתקף כדי להתגבר עליו תוך 2-4 ימים. בתוכניות שלי אני לא משתמש אף פעם בבטנזול למרות שזה הטיפול המקובל אצל מרבית הרופאים. אני מבקש להימנע מלהשתמש בבטנזול בגלל תופעות הלוואי הקשות שאפשר לקבל בשימוש בן . והטיפול שאני מציע בתרופות אחרות יותר יעיל ופחות מזיק פני לרופא המטפל שלך שיגיד לך מה לעשות או פני לרופא ילדים מומחה למחלות ריאה בילדים שיבדוק את הילד שלך יעריך את מצבו וייתן לך תכנית טיפול ותכנית טיפול בהתקפים. בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים