טיול בהרים גבוהים עם ילד אסמטי

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

01/07/2018 | 18:32 | מאת: שגית זליגר

אנחנו מתכוונים לטייל בבולגריה הקיץ יש מקומות שהם גבוהים משהו באזור 2000 מטר + הילד שלנו בן 7 הוא אסמטי אין לו התקפים כי הוא לוקח מניעה באופן קבוע פעם ביום . האם זה מסוכן עבורו להגיע לגבהים כאלה ( לטייל בגבהים כאלה) תודה

תשובה לשאלה בקשר לטיול בהרים: בדרך כלל אין בעיות לילד אסתמתי בטיול בהרים. לכל אדם המטייל בהרים גבוהים מאמץ גופני יכול להיות מלווה בעיפות וחולשה בגלל בעיות הקשורות ברכוז החמצן. לילד אסתמטי במקרה כזה יכול להיות קצת יותר קשה בגלל האסתמה שלו . אך אם הילד לא בהתקף והוא לא מבצע מאמצים קשים במיוחד הוא יכול לעמוד יפה בטיול בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים