בירור לגבי מינון פלקסוטייד לאסטמה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

05/04/2018 | 23:05 | מאת: קסם

שלום וחג שמח , שמתי לב שנתתי בטעות מינון כפול של פלקסוטייד (המינון שנתבקשתי לתת הוא 2 לחיצות בבוקר ו 2 לחיצות בערב) . בטעות נתתי בבוקר 4 לחיצות ובערב עוד 4 . משום מה ככה הבנתי ממה שהיה רשום על המשאף . מדובר בילדה בת 5 . לטיפול באסטמה . עד כמה זה משמעותי ? ( מדובר על 4 ימים ) . מפחדת שזה מסוכן ..... האם אפשר להתחיל להוריד מינון מעכשיו ? במידה וכן - לכמה ? תודה רבה וערב נפלא ,

שלום קסם קודם כל את יכולה להירגע לא יקרה לילדה שלך כל דבר רע. אך טוב ששמת לב למינון הגבוה והפסקת לתת אותו לילדה שלך. אם נתת לילדה 4 לחיצות של פליקסוטייד 50 פעמים ביום זה בכלל לא הרבה למשך 4 ימים. אם גם נתת פליקסוטייד 125 4 לחיצות פעמיים ביום, מאחר ונתת את זה רק במשך 4 ימים לא יקרה דבר. רופאים רבים ממליצים לתת לילדים טיפול מונע ב 2 לחיצות פליקסוטייד 125 פעמיים ביום כטיפול מונע. אני לא ממליץ אף פעם לחולים שלי לקחת יותר מלחיצה אחת של פליקסוטייד 125 2 פעמים ביום כטיפול מונע כיוון ש 2 לחיצות פליסוטייד 125 2 פעמים ביום הוא מידיעתי מינון גבוה מדי לטיפול מונע. החולים שלי מסתדרים תמיד עם מינינים יותר נמוכים בתנאי שהם לוקחים את הטיפול נכון. בברכה פרופ' ב. וולוביץ

06/04/2018 | 11:06 | מאת: קסם

בוקר טוב פרופסור וולוביץ , תודה רבה על המענה המהיר ,המקצועי והמפורט . לפי מה שרשום ע"ג המשאף "פלקסוטייד 250 mcg" . המינון שנתתי בטעות הוא 4 לחיצות בבוקר ו 4 לחיצות בערב (כלומר סה"כ 8 לחיצות ביום) , והמינון שנדרשתי לתת הוא 2 לחיצות בבוקר ו 2 בערב , (כלומר סה"כ 4 ביום , ואני נתתי כפול - 8 ביום) . מפחדת מאוד שנתתי מינון גבוה . כפי שציינתי למשך 4 ימים . האם זה מסוכן ? כמה אתה ממליץ להמשיך ולתת מעתה והלאה מאותו המשאף (פלקסוטייד 250 mcg) ? תודה רבה וחג שמח ,

מנהל פורום אסתמה ילדים