אבחון אסטמה לתינוק קטן

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

15/02/2018 | 09:56 | מאת: רחל

שלום! התינוק שלי בן שלושה חודשים היה מאושפז שבועיים עם וירוס rsv והיה זקוק לחמצן.פעמיים עשו לו צילום ריאות שהראה תמטים דו צדדיים והיפראינפלציה מהרופאים שם הבנתי שזה נורמלי לוירוס הזה יש לציין שכבר שהיה בן שבועיים היה לו שיעול חזק כמה ימים שעבר לבד.אני ועוד בן אחר אסטמתים השאלה האם הילד הזה גם נקרא אסטמתי כבר בגיל כזה קטן? תודה!

שלום רחל כל התינוקות נדבקים על ידי וירוס ה RSV בחורף הראשון של חייהם. חלק גדול התינוקות יסבול רק מסימני הצטננות - אלו הם הילדים שאין להם נטיה לאסתמה . אך חלק אחר של הילדים יסבול מברונכיוליטיס בעקבות ההדבקה ב RSV. ילדים אלו יסבלו בהמשדך מאסתמה של ילדים, אך יבריאו יחד עם כל הילדים המבריאים מאסתמה של ילדים לקראת גיל 5 שנים בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים