אסטמה של תינוקות או של מבוגרים

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

25/12/2017 | 09:44 | מאת: נעה

שלום רב, הבת שךי בת 3 ושלושה חודשים. בגיל שנה וחודשיים אובחנה " אסטמה של תינוקות". בחצי שנה האחרונה חלה הטבה ללא אירועים אך לפני מספר ימים שוב צפצופים היינו אצל הרופאה אמרה לתת וונטולין ופלקסוטייד. האם עכשיו שהיא מעל גיל 3 זה אומר שזו אסתמה כמו של מבוגרים ולא אסתמה של תינוקות? פשוט קראתי שעד גיל 3 זה קשור למחלות ויראליות ויכול לחלוף ןאחרי גיל 3 זה קשור לאלרגיות וזה כרוני. תודה רבה אמא מודאגת

אסתמה של ילדים היא אסתמה של כל הילדים חלק מבריאים לקראת גיל 3 וחלק לקראת גיל 5 שנים וחלק מאוחר יותר גם מעל גיל 5 שנים אפשר לקרוא למחלה אסתמה של ילדים השם לא קובע מדובר לרוב במחלה שעוברת בגיל הילדות הטיפול באסתמהשל ילדים ובאסתמה של גדולים יותר דומה מאד ומשתנה רק בטכניקה של נטילת התרופות בברכה פרופ' ב. וולוביץ

מנהל פורום אסתמה ילדים