חרחורים וקוצר נשימה

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

27/11/2014 | 19:19 | מאת: חן

שלום רב, בני בן השנה ו-3 סובל מחרחורים בעונות מעבר ובחורף. הסיפור מתחיל מנזלת והתעטשויות ויד יורד לדרכי הנשימה. מגיל חצי שנה הוא מטופל לסירוגין במשאף פלקסוטייד, ובקביעות בעונות מעבר ובחורפים. רציתי לדעת אם נטילת סטרואידים שמוכיחה את עצמה כמועילה לא מזיקה, והאם יש דרך אחרת לטיפול? כמו כן, לאחרונה אני חוששת שיש לנו עובש רציני בדירה. בחורף הקודם ניקינו את העובש השחור מהקיר, אך הקירות עדיין לחים...אשמח לקבל חו"ד. תודה מראש, חן

14/12/2014 | 14:28 | מאת: ד"ר גיא גוט

לגבי הטיפול המונע בסטרואידים בשאיפה, מדובר בטיפול היעיל ביותר שהוכח בעשרות ומאות מחקרים. תופעת הלוואי הכמעט יחידה שנצפתה בטיפול ממושך היא הפרעה מינימלית בצמיחה לגובה וגם זאת כאשר היה מדובר בטיפול רציף וממושך. פרט לסטרואידים ניתן לטפל בתרופה נוספת הניתנת דרך הפה(סינגולר/מונטלוקסט) על פי שיקול דעתו של הרופא המטפל. לגבי עובש, בהחלט יכול להיות גורם להחמרה ותחלואה נשימתית.ניתן לבדוק זאת בבדיקת תגובה עורית לעובשים (מבוצע במכון אלרגיה).

מנהל פורום אסתמה ילדים