עובש למצוקה נשימתית ואסטמה בתינוק

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

08/03/2017 | 02:45 | מאת: אמא מודאגת

בני השנתיים ישן בחדר שהיה בו עובש בקיר ולא ידעתי כתינוק, לפני תקופה מסויימת שוב עלה עובש וניקינו יסודי באקונומיקה, וכעת התברר שעובש היה מצוי גם מאחרי ארון הקיר, הגיע גם לבגדים, והחדר שינה היה סגור בימי החורף. הוא סובל מאסטמה ומצוקה נשימתית, מטופל תכופות בהתקפים. כמובן נושא העובש יטופל. השאלה שלי: כיצד ניתן לאבחן באם עובש חדר לריאות וכיצד ניתן לטפל? הרבה תודה

שלום רב הסיבות העיקריות להתקפי אסתמה בילדים קטנים הם הצטננויות. כאשר הילדים גדלים יכולות להיות להם רגישויות נוספות לגורמים אחרים איתם הילדים באו במגע במהלך חייהם. במידה והילד יסבול בעתיד (לאחר גיל 3 שנים) מהתקפי אסתמה אפשר יהיה לערוך לו טסטים אלרגיים ולבדוק אם יש לו רגישות לעובשים. עד גיל 3 שנים הטסטים האלרגיים יוצאים בדרך כלל שליליים. הטיפול באסתמה לא תלוי בגורם שגרם להתקף. אם תהיה לילד רגישות לעובשים בגיל מאוחר יותר רופא האלרגולוג יצטרך לבדוק אם ניתן לבצע חיסונים כדי למנוע את אותה רגישות שתמצא.

מנהל פורום אסתמה ילדים