האם אסתמה היא תורשתית ?

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

28/02/2017 | 03:18 | מאת: מיכל

שלום,כשהייתי ילדה התחלתי טיפולים לאסתמה שכללו הרבה ביקורים בבית חולים .אני הייתי בטוחה כל השנים שנולדתי עם אסתמה.לימים התברר לי כי הייתה לי דלקת ריאות שהסתבכה והפכה לאסתמה. ביתי ,עוד מעט בת שנתיים נאלצת להשתמש באינהלציה לעתים קרובות ונאמר לי שזה תורשתי. שאלתי, אם לא נולדתי עם אסתמה עדיין יכולתי להעביר את זה אליה? תודה

להורים עם אסתמה יש יותר ילדים עם אסתמה אך לא כל הילדים שלהם יסבלו מאסתמה יש גם אפשרות שאף אחד מהילדים שלהם יסבול מאסתמה . מצד אחר ילדים רבים סובלים מאסתמה כאשר להוריהם שלהם לא היה ואין אסתמה. מחלת האסתמה אינה מחלה תורשתית רגילה אלא יותר מחלה משפחתית. עם יותר חולי אסתמה במשפחה הקרובה. במחקר שערכתי על 1500 ילדים מתחת לגיל 5 שנים מצאתי שבקרב 75% מהילדים האסתמתיים יש במשפחתם הקרובה אנשים שסבלו מאסתמה (הורים או אחים אחיות של ההורים או אחים ואחיות של הילד החולה)

מנהל פורום אסתמה ילדים