גניחות אצל ילד בן 10 מה הסיבות האפשריות?

דיון מתוך פורום  אסתמה ילדים

12/02/2017 | 21:28 | מאת: איזבלה

שלום. בני בן 10. כבר די הרבה זמן (למעלה משנה) הוא משמיע גניחות. לאחרונה זה בתדירות מאוד גבוה. ללא קשר מה הוא עושה: אוכל, מסתכל טלויזיה... אומנם בלילה בשינה לא שמעתי . הוא אלגי לקרדיט אבק ולנוצות. מעבר לזה הרופאה לאסתמה אמרה שגניחות לא קשורות . אני רוצה למצוא מקור אבל לא יודעת ממה להתחיל (מאיזה רופא : אא"ג, ריאות , ניורולוג , .....) תוכל להגיד לאיזה כיוונים לחפש ? תודה

גניחות המופיעות תוך כדי מחלה חריפה ( עם חום קוצר נשימה ושיעול) יכולים להעיד על מצב של דלקת ריאות. אך אם הגניחות נמשכות זמן רב ( שנה) מופיעות במצבים שונים , ונעלמות בלילה מדובר קרוב לוודאי ל"טיק" וצריך לפנות לרופא נוירולוג שיאבחן את המצב. ויציע איך להפטר מהם . כדאי להקליט את הגניחות לפני שמגיעים למומחה כדי שישמע במה מדובר בברכה פרופ' ב. וולוביץ

25/05/2021 | 13:36 | מאת: אירית

אשמח לשמוע מה היו הממצאים ואיזה בדיקות עשיתם? מחפשת מידע על אנחות וגניבות בילדים ולא מוצאת.

מנהל פורום אסתמה ילדים