שאלות כואבות.אולי תוכל להסביר לי

דיון מתוך פורום  סרטן השחלה

07/06/2019 | 15:10 | מאת: האחת העצובה

  שאלה קשה מאוד.אמי נפטרה מסרטן שחלות .צפק ראשוני.  וחייבת לשאול הואיל ואני לא מצליחה לישון בלילה 1.בשעות לפני מותה לא יכלה לנשום טוב ודיברה כאילו יש  לה רוק בפה.למה זה קורה? לא היה לה נוזלים בריאה או משהו כזה.(גרורות באגן.בבטן.בלוטות ולאחרונה בשער הכבד ובכבד). 2. לבקשתה של אמא קיבלה מורפיום-4 מנות ואז נפטרה.האם המורפיום גורם למוות או מזרז מוות?ללא מורפיום היתה נפטרת?  3.מה משך ההשרדות  בסרטן צפק ראשוני?

ממוצע ההשרדות הוא בערך 5 שנים וזה אומר שלצערנו חלק נפטרות קודם לכן וחלק שורדות יותר. אין כל מקום לחשש שהמורפיום הוא שגרם למותה של אימך שהיה מתרחש בכל מקרה. המורפיןם פשוט עזר לה לעבור את הרגעים האחרונים בשלווה גדולה יותר וללא כאבים

מנהל פורום סרטן השחלה