בהמשך לשאלה "לחץ תוך עיני גבולי" - ראה מטה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

05/07/2015 | 10:38 | מאת: אייל

ד"ר תודה על תשובתך ניגשתי למדידת לחץ תוך עיני חוזרת אצל האופטומטריסט שלי אחרי שבמדידה אצל רופא עיניים לפני מס' חודשים היה 19 דוצ הלחץ הפעם יצא נמוך יותר - 16 דוצ. המעניין שהפכימטריה אצלו הייה 475 מיקרון מימין, 480 משמאל. לעומת זאת בפכימטריה מאסותא 546 ימין 570 משמאל. האם הפכימטר באסותא אמין? האם זהו הבדל שקשור לשיטת מדידה שונה?

ההבדל בפכימטריה אכן לא אופייני. מכשירים שונים אכן ייתנו מדידות שונות, אבל לא בכזה הבדל גדול. בכל מקרה, אין זה משנה משמעותית מבחינת ההשלכה על מדידות הלחץ שלך.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני