טיפול ממושך בסטרואידים

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

30/06/2015 | 21:36 | מאת: רותם

שלום רב בנינו בן 6 חולה בדלקת לחמית אביבית לאחרונה החמרה ושימוש רב יותר בלוטמקס (בעבר גם סטרודקס) נבדק לפני חודש עם לחץ תוך עיני תקין עד כמה שכיח עליית לחץ תוך עיני בילדים כתוצאה מסטרואידים? האם יש סימנים מקדימים לכך? האם יש מכשיר ביתי שניתן לבצע מעקב?

התופעה אינה שכיחה בילדים, אבל בעצם הסטטיסטיקה לא מעניינת אותך - הילד שלכם הוא מקרה בודד שמעניין אותכם ב100%. לכן צריך מדי פעם לבדוק את הלחץ כל עוד הטיפול בסטרואיד נמשך. אין זה מעשי שתבדקו בבית, עדיף שהמדידה תתבצע ותהיה באחריות הרופא המטפל. אם הילד משתף פעולה עם המכשיר הרגיל למדידת לחץ (זה שעושה אור כחול) אז אין לכם שום בעיה. אם לא, יש לרופאים מסויימים מכשיר מעט יותר ידידותי לילדים, כגון ICARE או מכשיר שמודד בנשיפת אויר ללא מגע עם העין.

01/07/2015 | 16:41 | מאת: רותם

כל כמה זמן כדאי לבדוק לחץ? הרופא שעוקב אחריו בבית חולים טען שאין מה לבדוק כרגע כי מקבל סטרואיד חלש (לוטמקס) במינון הולך ויורד, והמעקב אצלו עוד חודשיים. האם לרופאי קופת חולים יש מכשיר למדידת לחץ תוך עיני? האם סטרואידים בכדורים גם משפיעים על הלחץ?

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני