למי מדווחים??

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

24/06/2015 | 14:25 | מאת: מיה

אני מכירה מישהו שהוא נהג רכב ציבורי (אוטובוס) וסובל מגלאוקומה בשתי העיניים כבר מס' שנים. הוא נוטל כדורים כולל טיפות ואפילו עבר ניתוח . הרופאים שלו לא דיווחו לאף גורם. על מי האחריות ?שלחתי מכתב למשרד הבריאות ובו נענתי כי רק גורם רפואי יכול לדווח . אני לא רוצה לחשוב שחלילה וחס מישהו יכול קפח את חייו . מה עושים למי פונים ?

השאלה מתייחסת לרגולציה וחוק, ולא למחלת הגלאוקומה, אבל אנסה לעזור. נהגים מקצועיים נדרשים לעבור בדיקת ראייה אחת למספר שנים. בבדיקות אלה נבדק באופן שגרתי גם שדה הראייה. ולכן, (ללא קשר ישיר לטיפול שמקבל), אם השדה אכן פגוע במידה שמוגדרת בחוק, הנהג לא יעבור את הבדיקה התקופתית הזאת ורשיונו כנהג מקצועי לא יחודש. באופן כללי, נדרש נזק די חמור לשדה הראייה כדי לפסול את יכולתו להיות נהג מקצועי

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני