גלאוקומה בעייתית

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

23/09/2014 | 12:17 | מאת: נטלי

שלום רב, אימי מאובחנת כמי שיש לה גלאוקומה בעיניים ואני נורא מודאגת. חוץ מליקוי ראיה מולד שיש לה, היא משתמשת באזרגה ואלפאגן. לפני מס חודשים נאמר לה במרפאת גלאוקומה שמכיוון שהלחץ לא יציב (פעם בין 17 ל19 ופעם 14) עליה להזליף לעיניים 3 פעמים ביום את 2 סוגי הטיפות כל 5 שעות. רופא המשפחה ובבית מרקחת נאמר לי שמבחינה בריאותית אוסרים להתשמש בטיפות האלה יותר מפעמיים ביום. אז משהו לא ברור לי, מצד אחד אם רופאה רואה שהלחץ בעיניים גבוהה ואמרה להזליף אזרגה ואלפאגן 3 פעמים ביום זה בטח לא סתם, מצד שני אם יש איזושהיא הוראה לכך שאת הטיפות האלה אסור להזליף יותר מפעמיים ביום זה גם לא סתם. רציתי בבקשה שתאמרו לי אילו סיכונים קיימים בטיפות האלה בשימוש של 3 פעמים ביום? והאם הטיפול היחיד בגלאוקומה זה אק הורדת הלחץ בעיניים?? אגב, בבדיקת שדה ראיה 24-2 שהיא עשתה, עין שמאל נראת ממש לא טוב הכל מסביב אפור וקצת שחור בקצוות ורק באמצע יש קטע לבן בינוני, במכתב הרופא רושם בעין שמאל: דיסקה קיעור קשה,קשה להתרשם על רקע הסטפילומה אולם קיימת הידקקות תחתונה. הקיעור נראה גדול,שטחי, עצב חיוור, קרקעית מיופית ppa, ללא נוזלים במקולה, קרקעית שטוחה. בבקשה מזה אומר? מתנצלת שזה ממש ארוך ומקווה לקבל מענה, אני ממש דואגת לה.

23/09/2014 | 12:22 | מאת: נטלי

למנוע כל סיכוי שהוא לעיוורון ח"ו מה הטיפול הכי מומלץ לגלאוקמה כזו? יכול להיות שהשימוש באותן טיפות שהזכרתי 3 פנעמים ביום, מזיק לה?

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני