ניתוח קטרקט וגלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

12/03/2014 | 14:21 | מאת: חלי

שלום רב לפני שנתיים אובחנתי כחולת גלאוקומה. מטופלת בטרבטן. מאז אובחנתי הראייה שלי הידרדרה מאד למרות ששדה ראייה וoct תקינים. הרופאה המטפלת אומרת שעלי לעבור ניתוח קטרקט בעין ימין וזה ישפר את הראייה. שאלותי: האם יש סיכון בניתוח בשל הגלאוקומה? האם ממשיכים בטיפות לאחר הניתוח? האם ישנו ניתוח שמשלב ניתוח לגלאוקומה וניתוח קטרקט והאם הוא מומלץ? בתודה מראש

ככלל, ניתוח קטרקט היום הינו בטוח ביותר, גם בעיניים עם גלאוקומה. אחרי הניתוח הרופא שלך ימדוד לחץ ויחליט אם להמשיך או להפסיק התרופה, כי לפעמים אחרי ניתוח קטרקט הלחץ יורד מעט. אפשר לשלב ניתוח קטרקט עם ניתוח גלאוקומה, אך במקרה שלך הסיכון הנוסף אינו שווה את התועלת הצפויה, מכיון שאין לך גלאוקומה חמורה.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני