תשובת OCT ושדה ראיה פתולוגיים

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

15/03/2016 | 23:50 | מאת: אורלי

שלום לך! לאחרונה גילו לי גלאוקומה+ קטרקט סמיך בשתי העיניים. בבדיקת OCT: עין ימין סיגנל חלש,לא ניתן לפענח באמינות. עין שמאל: כנ"ל. הקיעור הנמדד: 0.94-0.96 בשדה ראיה ממוחשב עין ימין אמינות בדיקה די טובה,בגודל V נותר שדה נזלי עליון בלבד. עין שמאל אמינות בדיקה טובה,ירידה כללית ברגישות+ נזק מרכזי/פרה מרכזי. ברור לי שהתוצאות איומות.אני בת 56 ומעברי ניתוח מונוויז'ן.מקבלת 2 סוגי טיפות ואתמול עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. ל.ת.ע בשתי העיניים 17. מה עושים? האם יש סיכוי לפחות לעצירת המחלה? תודה מראש

באופן בסיסי, הטיפול היחיד שיש בגלאוקומה הינו הורדת לחץ תוך עיני, וככל שהלחץ יהיה נמוך יותר כך גדל הסיכוי לעצירת המחלה ושמירה על הראייה. לפי התאור שלך, המחלה הינה מתקדמת מאד ולכן נדרש לחץ כמה שיותר נמוך, אפילו פחות מ15. מכיון שגילוי המחלה שלך הוא רק לאחרונה, כדי להבין את התנהגות החלה נדרשים בשלב זה ביקורים תכופים אצל הרופא כדי למדוד את הלחץ בעיניים, וכמו כן ביצוע בדיקת שדה ראייה כל כמה חודשים . מהתאור שלך ניראה שיידרש ניתוח קטרקט בקרוב, ובמקרה שלך טבעי לשקול את האפשרות לבצע ניתוח משולב של קטרקט+הורדת לחץ. בכל מקרה אני מציע לשלב במעקב וטיפול שלך ייעוץ עי רופא עיניים שהינו מומחה גלאוקומה.

16/03/2016 | 06:28 | מאת: אורלי

תודה לך על ההתיחסות המהירה. ביום ראשון עברתי ניתוח קטרקט בעין שבה לגמרי לא ראיתי (עין ימין),ואני לאט לאט מתחילה לראות בה. יש סיכוי שבדיקת הראיה הממוחשבת היתה כ"כ גרועה עקב הקטרקט? תודה מראש

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני