שילוב של טיפות ובעית שימוש

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

04/02/2018 | 06:03 | מאת: אבנר

אבי סובל מגלאוקומה בן 80. ניסו לתת לו שילובי טיפות וזה עבד בחלק מהזמן ואז הפסיק. הבעיה הטכנית שהוא משתמש בטיפות ונוצר דבק צמיגי בריסים ואני מניח נדבק גם על הקרנית כלומר גלגל העין עצמו. הוא טוען שיש לו "ערפל" זה משתפר אחרי שמצליח לנקות לאט לאט את הדבק. שום ניקוי לא ממש מצליח באמת והוא מרגיש ראיה ערפילית. יש מה לעשות? שאלה שניה שילוב התרופות לא מצליח. היה מקבל קומביגאן ולומיגאן. עבד ואז התדרדר הלחץ. עברו לגאנפורט וקוסופט. התדרדר. הוסיפו אפאלגן בלילה. לא עזר. עברו לגאנפורט ולומיגאן ודרפסופט. עדין לא עברנו לשילוב האחרון שציינתי. ניסיתי להתייעץ עם רוקח ולהבין מה חדש בזה. לא ידע להסביר. שאלתי מה הטעם בהחלפת השילובים הקודמים לשילוב שהציעו האחרון שציינתי? תודה.

באופן כללי, נקרה כמו זה דורש 2 ייעוצים: ייעוץ מומחה גלאוקומה לקבוע אם הגיע הזמן להציע ניתוח במקום הטיפות להורדת לחץ עיני, וייעוץ מומחה קרנית לקבוע אם אפשר לטפל בדבק בריסים

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני