ניתוח נקז וbelb פתח ניקוז

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

01/01/2018 | 00:50 | מאת: רעות

שנה אזרחית טובה! בת 38 גלאוקומה פתוחת זווית ללא נזק לעצב ולא לראיה. אחרי ניתוח השתלת נקז עקב לחץ 35 ממ"כ. מה אפשר לעשות על מנת לשמור שהפתח ניקוז belb לא יסגר? כפי שזה נראה מביקור לביקור הלחץ גובר. (ההשתלה בוצעה לפני חודשיים) זה אומר שהפתח ניקוז מתחיל להיסגר? מה עושים במקרה כזה? איך אפשר להמנע מהמקרה הנל? תודה רבה מראש

כשעושים חור בגוף, הנטייה הטבעית של הגוף היא לסגור את החור. זו תופעה שאנו רואים בכל ניתוחי הגלאוקומה, לפעמים אחרי 10 שנים, ולפעמים-אחרי חודשיים. המנתח שלך יכול לנסות לעקב את תגובת ההצטלקות עם טיפות. אם לא מצליח אז לפעמים ניתן לפתוח שוב את החור בפעולה פשוטה יחסית עם מחט. אבל למרות כל הטיפול, בחלק מהמקרים הניתוח לבסוף מפסיק לנקז את הנוזל.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני