טיפות סטרואידים לאחר נתוח

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

08/12/2017 | 01:27 | מאת: ענבל

ערב טוב! עברתי ניתוח גלאוקומה לפני חודשיים, הכל עבר בשלום אך הרופא אמר לי להמשיך ליטול את הטיפות סטרואידים לעוד חודש נוסף. מה הסיבה שמשתמשים בטיפות אלו לאחר הניתוח?אשמח להסבר. כמוכ הבנתי שהטיפות עצמן עלולות לגרום לגלאוקומה אם כך, האם לא צפוי להיגרם נזק כלשהו מהלקיחה הממושכת? אשמח לתשובתך! תודה

בניתוח גלאוקומה עושים בדופן העין חור שמאפשר לנוזל לצאת מהעין, וכך יורד הלחץ. הנטייה הטבעית של הגוף שלנו היא לסגור (צלקת) כל חור (פצע) שנוצר בו - המטרה של טיפות הסטרואידים היא למנוע את תגובת הצלקת, כדי שהחור יישאר פתוח. זה טיפול מקובל וחשוב מאד

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני