לייזר אירידוטומיה לזוית פתוחה - אפשרי?

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

04/10/2017 | 13:32 | מאת: משה

שלום רב, עברתי לפני כחמש שנים ניתוח אס אל טי. וכעת הופניתי לניתוח פילטר (טרבקולקטומיה) להצלת הראיה בעין שנפגעה מגלאוקומה פתוחת זווית. אשמח לדעת אם ניתן להשתמש בטכנולוגיה פחות פולשנית כדי להשיג את אותה המטרה ; שאלתי היא : האם ניתן לבצע את ניתוח הלייזר שמשמש בגלאוקומה סגורת זווית (אירידוטומיה) כאלטרנטיבה לניתוח הפילטר בגלאוקומה פתוחת זווית? שהרי שני הניתוחים נועדו ליצור ניקוז משופר. אני יוצא מתוך הנחה שככל שהפרוצדורה היא פחות פולשנית, כך גם קטנים הסיכונים לסיבוך. בתודה מראש.

בהחלט לא. אירידוטומיה לא תעזור במקרה שאתה מתאר, זה לא ניתוח פילטר. אני כמובן לא מכיר את פרטי המקרה, אבל קיימים ניתוחי פילטר שונים, חלקם - יחסית - פחות פולשניים.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני