טיפות עיניים והשפעתן

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

22/09/2017 | 17:17 | מאת: משה

שלום, אשמח לקבל הסבר בנושא השפעתן של טיפות העיניים. לפי מה שהבנתי, הטיפות השונות נועדו לזרז את ניקוז הנוזל התוך עיני מן העין החוצה, וגם להקטין את כניסתו אל תוך העין. שאלתי היא: בהנחה שלנוזל הנ"ל יש תפקיד של אספקת נוטריינטים לתוך העין, האם לא נוצר מצב בעקבות השימוש בטיפות, שלמעשה נשללת מן העין אספקת הנוטריינטים הללו? במילים אחרות: מה המחיר שמשלמת העין כתוצאה משיבוש השינוע של הנוזל אל תוכה ומחוצה לה? בתודה מראש ושנה טובה.

התשובה היא בהחלט לא. העין אינה נפגעת מהעדר נוטריאנטים כשמשתמשים בתרופות לגלאוקומה

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני