תנודות בלחצים של IOP

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

09/08/2017 | 10:59 | מאת: ליאורה

דוקטור שלום. מה זה אומר שיש הפרשים של 8 יחידות בIOP בהפרש של שעה? כלומר שבשעה מסויימת הלחץ הנמדד היה 10 ואחרי שעה הוא יקפוץ ל18 ? המעקב בוצע כחלק ממעקב עקומת לחץ בחשד ללחץ תוך עיני האם אוכל יכול להשפיע ? תודה

אוכל בד״כ לא משפיע. הלחץ בעין אינו קבוע, בדיוק כמו דופק, לחץ דם, ושאר מדדים בגוף, ולכן נורמלי שהוא משתנה במהלך היום, אם עי בד״כ פחות מהטווח שאת ציינת. המשמעות של השינוי שהזכרת תלוי כמובן במצב העין, שאותו איני יודע

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני