קטרקט בעיין עם גלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

09/08/2015 | 10:52 | מאת: מוטי כרמלי

שלום ד"ר יניב, אני בן 76 בריא. לפני כ 10 שנים נתגלתה התחלה של גלאוקומה בעיין ימין . מאז אני לוקח קסלטן ,אבל בכל זאת יש החמרה מתמשכת בראיה שלי . בדיקה אחרונה העלתה שאם אני מסתכל בעיין ימין אל מרכז השעון אזי באזור שעה 7 עד 9 ועד קרוב למרכז יש עננה וכן באזור שעה 2 -3 יש עננה . ועתה לעצם העניין. יש לי קטרקט בשתי העיניים ואני בקרוב עומד לעשות ניתוח בעיין שמאל הבריאה(מגלאוקומה). שאלתי היא האם ניתוח קטרקט בעיין עם הגלאוקומה יש בו סיכון ,איזה סיכון ובאיזו מידה ומדוע. בתודה מראש

09/08/2015 | 11:07 | מאת: מוטי כרמלי

השלמה לשאלתי : 1.הלחץ התוך עיני בשנים האחרונות הוא תקין לחלוטין בשתי העיניים (12 - 15 ). 2. לוקח קסלטן בשתי העיניים 3.בארבע השנים האחרונות,החלפתי 3 פעמים משקפי ראיה למרחוק.

עצם נוכחות הגלאוקומה אינו מעלה משמעותית את הסיכון בניתוח קטרקט. קיים סיכון קטן שהלחץ יעלה בעקבות ניתוח כזה, וזה רק מחייב בדיקת לחץ בשבועות שאחרי הניתוח. בהצלחה

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני