ניצנוץ מול אור לאחר ארידוטומי

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

16/07/2015 | 11:04 | מאת: לינור

שלום רב, עברתי לייזר ארידוטומי בשתי העיניים עקב זויות צרות וחשד לפלטאו איריס. בעין אחת כבר שלושה שבועות לאחר הניתוח ישנו באיזור הזוית החיצונית של העין רק מול אור -עיגול קטן נוצץ קבוע שנעלם כשהעין מוסטת מהאור ולא קיים בעצימת עיניים. ממה זה יכול לנבוע האם מרמז על נזק כלשהו, האם אחד מתופעות הלייזר שיעבור עם הזמן? בנוסף הבנתי שהלחץ למרות הלייזר לא ירד. נשאר 23 והזוית לא נפתחה. אולי הבנתי לא נכון אבל מטרת הניתוח לא היתה להוריד את הלחץ? ואיך מטפלים בזוית עצמה שלפי מה שהבנתי נסגרת באופן טבעי גם עם התקדמות הגיל? תודה

המון שאלות...כן, תאורטית, העיגול הנוצץ יכול להיות קשור לאירידוטומי. בהחלט לא מרמז על נזק כלשהוא, ובדרך כלל נעלם עם הזמן. אם הזוית לא נפתחה, ובהתאם למצב העין שאיני יודע לפרטיו, ניתן לבצע טיפול לייזר נוסף שנקרא אירידופלסטי במטרה לפתוח את הזוית. לאחר מכן, אם הזוית נפתחה, צריך שוב להעריך את הלחץ ולשקול טיפול להורדתו, שיכול להיות תרופתי או - שוב לייזר (מסוג אחר). לחץ 23 - באופן כללי מאד ובלי להכיר אותך ואת עינייך - בדרך כלל אינו מאד מסוכן.

24/07/2015 | 10:28 | מאת: לינור

זויות צרות מסוג פלטאו איריס חשד לגלאוקומה כרונית לפני ביצוע לייזר ארידוטומי: לחץ 22 ו 26 דיסקות 0.4 ו 0.5 לאחר ביצוע ארידוטומי: לחצים 22 ו 24 דיסקה 0.3 ו 0.6 לאחר הרחבה לחץ 21 ו 23 קיבלתי המלצה לטיפול בגלאוטן לאור האסימטריה בדיסקות שגרועה יותר בעין עם הלחץ הגבוה שאלות: האם ישנו תחליף לטיפול התרופתי ומה יעיל יותר? ואם כן מה הסכנות? במידה וכן טיפול תרופתי האם זה הטיפול המומלץ? נאמר לי שיכול לגרום לשינוי בצבע העין. אם העין שלי חומה בהירה, מה סדר גודל השינוי הכי דרסטי שיכול להיות ובאיזה טווח זמן מופיע? תודה רבה מראש!וסליחה על עומס השאלות...

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני