מיני מעקב קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לפרוסקופיים

10/09/2015 | 12:06 | מאת: doli

מתלבטת, מועמדת לניתוח מיני מעקף קיבה, יש לי מספר שאלות: 1. איזה סיבוכים יכולים להיות עקב ניתוח מיני מעקף קיבה 2. ניתוח מיני מעקף קיבה אומר עם השקה אחת או יותר 3. אני לוקחת לוסק האם זה יפריע לי לאחר הניתוח, האם אצטרך לקחת בהמשך גם לוסק , כמו כן לגבי זריקות אינסולין (לוקחת לנטוס פעמים ביום 60 יח' , נובורפיד 56 יח' , ויקטוזה 1.8) האם אני מפסיקה לקחת ביום הניתוח ואצטרך להמשיך לאחר הניתוח. 4. האם תופעה של דאמפיג , שיהוקים יופיעו גם לאחר ניתוח מיני מעקף. 5. כיצר מתבצע ניתוח מיני מעקף האם ע"י פתיחת בטן או כמו ניתוח שרוול. 6. כמה זמן הניתוח של מיני מעקף קיבה

1. סיבוכים - דליפה, דימום, תסחיף ריאתי, רפלוקס מרתי, זיהומי פצע ועוד. 2. השקה אחת. 3. תצטרכי להמשיך לוסק לפחות מספר חודשים לאחר הניתוח. לגבי טיפול לסכרת - לפי הנחיות המרדים. 4. יכול להופיע גם אחרי מיני מעקף. 5. לרוב בלפרוסקופיה. 6. הניתוח לוקח כשעתיים. בהצלחה

מנהל פורום ניתוחים לפרוסקופיים