ALS - האם ישנן בדיקות טרום הריון או הריון

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

10/01/2014 | 19:46 | מאת: לבנה

ALS - האם ישנן בדיקות טרום הריון או הריון - המאפשרות זיהוי של הגן הגורם למחלה? האם הסטוריה משפחתית של אחד מבני הזוג מגדילה את הסכוי העובר לקבל את הגן הנ"ל?

12/01/2014 | 08:39 | מאת: ד"ר ציון זיבלי

שלום, לשאלתך רק מיעוט המקרים הם תורשתיים. רוב המקרים הם ספורדיים , זאת אומרת ללא רקע גנטי ברור. נכון להיום רד חלק מהגנים המובילים להתפתחות המחלה זוהו כך שבדיקות גנטיות אינן מנבאות בוודאות נשאות או להיפך. במידה ויש חולה במשפחה יש מקום להתייעץ עם גנטיקאי.

12/01/2014 | 20:07 | מאת: לבנה

אח של כלתי נפטר מ ALS בגיל 20 השאלה היא האם צריך לעשות צעדי ברור( התיעצות גנטית? ) לפני או במהלך ההריון של כלתי

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד