רעד ראשוני ופרייזולין

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

12/12/2015 | 16:53 | מאת: ליאת

בת 53 סובלת כ-30 שנה מרעד ראשוני שמתבטא עד לפני מס' חודשים בידיים ואז החל גם מעט רעד בקול ובראש. בעקבות זאת פניתי לניירולוגית בכירה שהמליצה על פרייזולין במינון 3 כדורים ביום בנוסף לסלואו דרלין 80 מ"ג שאני לוקחת כבר מס' שנים. הגעתי למינון של 3 כדורים אבל היו תופעות לוואי קשות ולא הרגשתי הטבה. הרופאה יעצה להפסיק לגמרי את הכדור. חצי כדור כל שבוע. הרגשתי רעד חזק בגוף ולכן נעצרתי בכדור וחצי. אני כבר חודש וחצי במינון של כדור וחצי ועדיין מרגישה כל הזמן, חוסר שקט חזק שגורם לרעד. האם פרייזולין יכול להיות הגורם לכך?

14/12/2015 | 12:00 | מאת: הדר

שלום ליאת, אני לא רופאה אבל סובלת מרעד ראשוני יותר מ30 שנה רק בידיים אבל זה מספיק גרוע... (אני מבוגרת ממך). לוקחת סלוא דרלין 80 ובעבר לקחתי כמה שנים טובות פריזולין. רעד ראשוני יכול להיות תורשתי כמו אצלי (מאבא) והוא מתגבר במצבים רגשיים ובריאותיים. זה אינו רעד חרדתי אבל לפעמים כשאני אוכלתאו צריכה לכתוב והידיין קופצות אני עעוצרת לוקחת נשימות ועוצמת עיניים וזה מפחית קצת את הרעד. לפני שנתיים ביקרתי במרפאה להפרעות בתנועה ברמב"מ אצל ד"ר שלזינגר לגבי הטיפול באולטרסאונד. היא המליצה מאוד על הניתוח ואם לא אז הגדלת מינון של הפרייזולין שהתגלה כלא משפיע בכלל ואז הבנתי שאני מורידה אותו ונשארת עם הסלוא דרלין. לא מזמן עשיתי בהוראת הנוירולוג ניסיון להוריד גם אותו בשימוש של דרלין אבל תוך כמה ימים הרעידות התגברו אז חזרתי לסלוא. להבנתי כל הדברים שהרפואה נותנת היום לא יכולים לפתור את התקלה שיש לנו ומה שנותר הוא לקבל את המצב להגיד תודה שזה לא פרקינסון ולבקר מדי פעם את הנוירולוג אולי יש חדש בתחום. אני מבינה אותך מאוד כי זה מפריע ביום יום וצריך לבקש עזרה...וזה מה יש...תרגישי טוב. (יש בפייסבוק עמותה מארה"ב שמפרסמת דברים - שווה להסתכל). תרגישי טוב

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד