אירוע מוחי קל או חולף??

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

03/02/2015 | 14:46 | מאת: חן

שלום רב, בת 32 בריאה בדרך כלל בלי מחלות ברקע במשפחתי לאבא יש סכרת ואימי נפטרה מלוקמיה מזה שלושה שבועות התחלתי לסבול מתחושת סחרחורת קלה ובחילה שחלפה .. לאחר כשבוע התקררתי היה אודם קל בגרון וגודש באף .לא היה חום. יומיים לאחר מכן הופיע כאב בצוואר מצד ימין שטיפס לראש מימין וגרם לכאב הדומה בעוצמתו למיגרנה וכאב בצוואר והזזת הראש לצד הרגשתי כאב עז פניתי לרופאת המשפחה שהמליצה על עיסוי מקומי וחימום מקומי ומנוחה משלא חלפו הכאבים ואף החריפו בעיקר בשעות הבוקר לאחר קימה משינה חשתי כאב עז בעצם בראש מאחורה שטיפס עד למעלה הפעם בצד ימין ,הכאב בשמאל חלף התחלתי לסבול מתחושת בחילה וסחרחורת לא סיבובית פניתי לא.א.ג שאמר שהכל תקין וכבר למחרת היות והכאבים המשיכו חזרתי לרופאת משפחה שהפנתה אותי לצילום רנטגן צווארי שיצא תקין,ושוב המשכתי לסבול מכאבים אך בשעות הבוקר בלבד ובהמשך היום חלפו ,פניתי לאותרופד שקבע שאין כל בעיה אורתופדית. למחרת פניתי לחדר מיון עם תחושות בחילות וסחרחורות ועייפות קיצונית ,נמלול בגפיים אצבעות 4+5 ותחושת זרמים עקצוצים וחום וזרמים בראש בחדר המיון בוצעה בדיקה נוירולוגית ע"י רופאה בחדר המיון +בדיקות דם+בדיקת פונדוס במיון עיניים הכל יצא תקין שוחררתי באותו ערב..תחושות אלו לא חלפו לאחר ביקור במיון...ואף יומיים לאחר הביקור במיון היתה אפיזודה של בלבול וחוסר יכולת בהבנה של מילים וחוסר יכולת להשיב ולדבר..ותחושה כללית רעה כאילו אני שוקעת לחוסר הכרה...מצב זה נמשך כשעה ופניתי למוקד רפואה דחופה בקופה ומשם פוניתי באמבולנס לחדר מיון . בחדר המיון בבדיקה של רופא המיון(סטודנט לרפואה...........)קבע שהכל תקין ולאחר כשלוש שעות הופניתי לבדיקת נוירולוגית שיצאה תקינה ובדיקות דם ומדדים היו תקינות. הופניתי ע"י הנוריולוגית של חדר המיון לבדיקת סי טי ראש בקופת החולים הסי טי יצא תקין ללא ממצאים פתולוגיים האם ייתכן שעברתי אירוע מוחי שלא אובחן בחדר המיון ? ואם כן,האם אני בסיכון כרגע? יש לציין נורילוגית בקופה שבדקה אותי אבחנה שייתכן ומדובר בטונוס שרירים מוגבר בצוואר ומכאן הכאבים והמליצה על פיזיותרפיה.. האם הדבר יכול לגרום לתופעות אלו שקרו לי? אודה לתשובתך .. ליאן

03/02/2015 | 22:49 | מאת: חן

בהמשך לשאלתי להלן פענוח תוצאות בדיקת הסי טי סיבת ההפניה שצויינה ע"י הרופאה ששלחה אותי הינה כאב ראש ולא צויינו כל הבעיות האחרות סחרחורות נמלול זרמים עקצוצים וטשטוש הראייה.. האם עליי לבקש פענוח נוסף? הממצאים: בסריקות עצמות בסיס הגולגולת הודגמו תאי המסטואידים,המערה הספנואידלית ותאי האטמואידים ללא סטיות בגומה האחורית הודגם החדר הרביעי בגודל תקין ובקו האמצע הציסטרנות הבזאליות ,תעלות השמע הפנימיות הגרמיות והמרווחים התת עכבישיים ללא סטיות בחתכים העל-טנטוריאליים הודגמו הגרעינים הבאזליים הקופסית הפנימית והתאלמוס ללא סטיה. החדר השלישי וחדרי המוח הצדדיחם בגודל יחסי ומיקום תקין קו האמצע שמור ואין עדות לתהליך מוקדי או אפקט מסה לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי אין עדות להעשרה פתולוגית בחתכים הגבוהים הוגדמו מבנים אנטומים תקינים ,כולל החומר האפור והלבן,עם סולצים וקפלי מוח שמורים סיכום ללא ממצא פתולוגי אני עדיין עם סחרחורות וטשטוש בראייה וחוסר ריכוז לעיתים בלבול מה זה יכול להיות??

01/08/2015 | 20:23 | מאת: dvora

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד