סריקת המוח לקליטת דופה.

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

06/01/2018 | 10:24 | מאת: ריקי

שלום, אני מעוניינת לעבור את הסריקה הנ"ל, שבודקת אם יש את מחלת פרקינסון. הבנתי שמזריקים חומר רדיואקטיבי, ולאחר סורקים את המוח ובודקים את הקליטה של החומר במוח. א. האם הבדיקה מסוכנת? ב. האם החומר המוזרק מסוכן? ג. מה הסיכון במתן חומר כזה? ד. איזה אימפרמציה תוכל להוסיף לי לגבי בדיקה זאת ובעיקר בעניין הסיכון שבה? תודה מראש

שלום רב באופן עקרוני הבדיקה איננה מסוכנת אולם כמו עבור כל חומר תתכן תגובת רגישות יתר ועל כן לא מומלץ לבצע בדיקה אם אין צורך בה.

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד