רעד בזרועות ונטילת אלפרליד

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

14/12/2017 | 14:08 | מאת: אורית

שלום לאחרונה אני חשה רעד בזרועות. הייתי אצל נוירולוג בקופת החולים ששלל את מחלת הפרקינסון. מספר ימים לפני שהייתי אצלו, השתמשתי בכדור אלפרליד 0.5, ובאותו יום לא הרגשתי רעד. (אני משתמשת בכדור זה לעתים מאוד רחוקות ובודדות). האם העובדה שהרעד חדל לכמה שעות, בעקבות השימוש באלפרליד מוכיחה כי זה עשוי להצביע כי יש לי את מחלת הפרקינסון, או ההפך הוא הנכון - האם שימוש באלפרליד לא מפסיק בהכרח רעד פרקינסוני? מה ניתן ללמוד מכך? תודה

אורית שלום. לתרופה אלפרליד יש אפקט מרגיע על מע"מ בכללותה ולכן שיפור ברעד עם נטילתה בעצם לא אומר דבר. קביעה האם מדובר בפרקינסון או לא נעשית על סמך קובץ של ממצאים קליניים בבדיקה ולא ע"ס תגובה לתרופה זו או אחרת

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד