שאלה מחקרית ושאלה לגבי תופעות לוואי מתרופות

דיון מתוך פורום  פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד

13/11/2017 | 18:16 | מאת: ברי

1.האם נבדק מחקרי הקשר שבין פרקינסון לתופעות לוואי מלקיחת תרופוץ כגון להורדת כולסטרול וקארטיה? בכלל מכנה משותף בין חולי פרקינסון לתרופות שלקחו בעבר למחלות אחרות? אודה לתשובה. 2. איזה תרופה מומלצת לחולה פרקינסון ללא תופעות לוואי כאשר קיים מזה חודשיים רעד ביד בלבד. תודה

שלום רב איני מבין את החלק הראשון של שאלתך. לגבי החלק השני הטיפול לפרקינסון תלוי במשתנים מרובים (לדוגמה גיל החולה, מצבו התפקודי ועוד) ועל כן הוא "נתפר" אישית. מומלץ שתפנה ליעוץ לנוירולוג שיתאים עבורך את הטיפול האופטימלי.

מנהל פורום פרקינסון, הפרעות בתנועה ורעד