סטרפטקוקוס A בנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

27/09/2014 | 19:20 | מאת: מישהי

שלום, עשיתי בדיקה עם משטח וגינילי ונמצא כי אין לי קנדידה אלא סטרפטוקוקוס A בנרתיק. זה מלווה בגרד הולך וחוזר והפרשות די לבנות. האם לחיידק הזה יש אופי "עקשני" כמו קנדידה? או שיותר קל לטפל בו? ואיך מומלץ לטפל בזה? תודה

28/09/2014 | 14:17 | מאת: ד"ר דן קלמן

אם זהו אכן סטרפטוקוק מסוג A (סטרפטוקוק מסוג B הוא הנפוץ יותר בנרתיק ולו משמעות בעיקר בלידה) אז לרוב הוא מופיע בנרתיק אצל ילדות לפני גיל ההתבגרות. דלקת בנרתיק כתוצאה מסטרפטוקוק סוג A בנשים מבוגרות היא נדירה למדי אבל קיימת. כדאי להתייעץ עם רופאך ואם הוא יתרשם שזוהי הסיבה לגרד ניתן לטפל באנטיביוטיקה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק