טיפול בקנדידה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

16/08/2016 | 16:34 | מאת: מור

שלום, לאחר גירודים ואי נוחות רבים אובחנתי עם קנדידה ע"י דגימה שנלקחה ממני. בתחילה קיבלתי משחות שמכילות קלוטרמזול, וחומרים מאותה המשפחה - זה הקל אך לא עזר. הרופאה נתנה לי טיפול אוראלי- שני כדורי דיפלוקאן ,כל שבוע לקחת כדור אחד. הפטרייה טרם עברה, אני חיה איתה כבר קרוב לחודשיים. התחלתי בדיאטה מיוחדת להורדת מזונות מסויימים שתורמים לשגשוג הקנדידה. מה עוד ניתן לעשות? האם יכול להיות שזה זן אחר של קנדידה? אני חיה בארה"ב ואני חייבת הנחיות מדויקות..

ישנן אפשרויות טיפול תרופתי מגוונות מבחינת התרופות, המינון ומשך הטיפול. ישנם גם אפשרויות טיפול נוספות, כגון הטיפול בהיפרתרמיה ואוזון המבוצע במרפאתנו ולו תוצאות טובות במקרים של דלקות חוזרות בנרתיק שאינן מגיבות היטב לטיפול התרופתי המקובל. אכן ישנם זנים שונים של קנדידה, חלקם עמידים יותר לטיפול התרופתי. לעתים הזן הספציפי מצוין במשטח אך לא תמיד. בכל מקרה, יש להתאים הטיפול אישית למטופלת לאחר פגישת ייעוץ פרטנית. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק