שאלה בקשר לקנדידה- בדיקה וטיפול

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

22/06/2016 | 17:42 | מאת: Adi

הלכתי לרופא נשים בעקבות כאב, אזור השפתיים מנופח ודימום קל ממש שהופיע פעם אחת. הרופא הכניס מכשיר בדיקה ואמר שבעקבות הפרשה לבנה יש פטריה ונתן טיפול בהתאם. לאחר מכן קראתי בבית על הפטריה הנ"ל והבנתי שיש מושג שקוראים לו קנדידה. אמנם קנדידה ידועה ומטופלת רק בקרב רופאים ברפואה משלימה. הלכתי שוב לרופא משפחה וביקשתי שיבדקו אאולי יש לי את הפטריה גם במעי כי הרבה זמן שאני סובלת מגזים ובטן נפוחה משהו שהשבוע החמיר בצורה קיצונית. הרופא אמר שזה סתם מלחץ, נתן תרופות להקלה על התופעה ואמר שיעבור לבד. הבנתי שמומלץ על בדיקה ספיציפית לקנדידה וטיפול בהתאם. האם הרפואה הרגילה תומכת בזה? איפה אפרש לבצע את הבדיקה והטיפול?

קנדידה נמצאת במעי אצל כולם. בנרתיק היא נמצאת אצל חלק גדול מהנשים אך לא בהכרח גורמת לתסמינים. במידה וכן, יש לטפל. רוב הרופאים לא מתייחסים לקנדידה במעי כבעיה ולא מטפלים בה. באם יש תסמינים שאפשר לייחס בסבירות גבוהה לקנדידה במעי, יש אפשרות לטפל בכך. בדיקת קנדידה במעי ניתן לעשות במעבדות פרטיות ולרוב גם בקופ"ח אך לרוב אין בכך צורך והאבחנה היא קלינית (על סמך התלונות והבדיקה). כדי להתייחס לנושא זה ברצינות יש צורך בפגישת ייעוץ פרטנית. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק