טיפול לפטרייה בהריון

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

03/02/2016 | 15:01 | מאת: ג.כ.

שלום. אני סובלת הרבה שנים מפטרייה בנרתיק שמופיעה מידי פעם ולרוב נעלמת אחרי טיפול. עכשיו אני בשבוע 7 להריון ושוב הפטרייה הופיעה וזה מאוד מטריד, מגרד, צורב, הפרשה רבה וכו. הרופא אמר שאין מה לעשות כי אי אפשר לטפל בפטרייה בהריון. אני דווקא שמעתי מנשים אחרות שאפשר. יש לי כדורי פלוקנול בבית והשאלה היא אם מותר לי לקחת אותם או שיש סיכון לנזק לעובר. תודה

03/02/2016 | 16:04 | מאת: ד"ר דן קלמן

כדורי פלוקנול אין לקחת בהריון אבל נרות וגינליים אנטיפטרייתיים כגון אגיסטן אפשר. יש רופאים שיעדיפו לחכות לטרימסטר השני של ההריון (לאחר שבוע 12) לפני שיתנו טיפול מקומי בנרות אבל בהחלט אפשר. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק