צריבה וכאבים

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

24/01/2016 | 16:24 | מאת: מ.

אני סובלת כבר כמה חודשים מצריבה בנרתיק וכאבים ביחסים. עשיתי בדיקת פאפ ויצא תקין. זה אומר שאין לי פטרייה או חיידקים?

24/01/2016 | 18:18 | מאת: ד"ר דן קלמן

בדיקת פאפ היא בדיקת סקירה לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם. לעתים מציינים בתשובה שיש שינויים דלקתיים או אף מצביעים על גורם מזהם ספציפי שנצפה במיקרוסקופ אך זו לא מטרת הבדיקה ואין להסתמך עליה באבחון הגורם לדלקת בנרתיק. הבדיקה המתאימה לכך (לפחות בשלב ראשון) הוא משטח (לתרבית) מהנרתיק. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק