פטרייה ופוריות

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

22/12/2015 | 03:18 | מאת: דורית

בת 31, סובלת כבר כמה חודשים מפטרייה בנרתיק אבל לא מטפלת בזה. כעת מנסה להרות כבר כמה חודשים ולא מצליחה. יכול להיות שזה בגלל הפטרייה? קראתי שהיא יכולה לגרום לבעיות פוריות. האם אני חייבת לטפל בפטרייה עכשיו כדי להצליח להרות?

23/12/2015 | 15:37 | מאת: ד"ר דן קלמן

אין הוכחה מחקרית שפטרייה פוגעת בפוריות באופן ישיר. יכולה להיות פגיעה עקיפה באם התסמינים טורדניים ומפחיתים את תדירות קיום יחסי המין ובכך את הסיכוי להרות. האם כדאי לטפל? בהחלט כן, במיוחד אם מתכננים הריון כי בהריון לעתים תסמיני הפטרייה מוחמרים וגם קשה יותר לטפל כי לא ניתן להשתמש בחלק מהתרופות. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק