פיטריה ופריון

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

15/10/2015 | 11:56 | מאת: בורר

רופא נכבד, אשמח לשמוע את דעתך, קראתי בכמה מקומות העוסקים בטיפול בפיטריה כמו קנדידה וכד' שהפיטריה עלולה לגרום לבעיות פוריות כל זמן שהיא נמצאת בגוף, שכן היא פוגעת בתנועתיות של הזרע ברחם. האם לדעתך יש לזה בסיס? אם יש לי כרגע פיטריה ואני מעוניינת להיכנס להריון יש לי ממה לחשוש? בתוה מראש.

18/10/2015 | 01:06 | מאת: ד"ר דן קלמן

למרות שיש הטוענים שפטרייה פוגעת בפוריות אין הוכחה מחקרית שאכן זה כך אלא אם אנו מביאים בחשבון פגיעה עקיפה בסיכוי להיכנס להריון כתוצאה מהימנעות או ירידה בתדירות יחסי המין בגלל תסמיני הפטרייה הטורדניים. בכל מקרה אם מתכננים הריון רצוי לטפל בפטרייה לפני כן כי בהריון לעתים התסמינים מחמירים ולא ניתן לטפל התרופות מסוימות בזמן הריון. רצוי לפתור הבעיה טרם ההיריון. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק