פטריה וגלולות

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

21/09/2015 | 11:54 | מאת: אסתי

אני בת 22 ובעבר סבלתי מפטרייה שלא הפריעה יותר מידי אך לאחרונה, לאחר שקיבלתי גלולות אסטל בגלל שיעור יתר הפטרייה החמירה. יכול להיות שזה קשור לגלולות? כדאי להפסיק את הגלולות?

21/09/2015 | 12:16 | מאת: ד"ר דן קלמן

באם אכן מדובר בפטרייה, יש אפשרות שהגלולות החמירו המצב, במיוחד לאור העובדה שמדובר בגלולות אסטל בהן מינון האסטרוגן גבוה יחסית. יש לשקול יחד עם הרופא המטפל באם להמשיך או להפסיק הגלולות בהתאם לחשיבות הטיפול בשיעור היתר. כמובן שניתן לטפל תרופתית בפטרייה מבלי להפסיק הגלולות. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק