דחוף!! קנדידה שאינה עוברת?!

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

19/09/2015 | 18:18 | מאת: לי

שלום, אני בת 32 ובריאה. אני בנופש בתאילנד וחשה גירוד מציק מאוד בשפתיים,בדומה לשני מקרי עבר שנקבעו כקנדידה (פירוט בהמשך).ללא הפרשות עדין,כמו בעבר. הדבר החל לאחר כניסה לגקוזי (יחסי מין עם פרטנר קבוע ונוטלת גלולות מליאן) לפני כארבעה ימים. נטלתי כדור עם חומר פעיל 150mg fluconazole ובאותו הערב גם נר 500mg clotrimazole. חשתי הקלה ביום שלמחרת אך הבעיה חזרה ובגדול! אמרו לי שבתאילנד אין את נרות הפולידין - מה עלי לעשות??? פירוט מקרי קנדידה בעבר: לפני כשנתיים קרה לי דבר דומה לאחר שהייה בגקוזי.לפי זכרוני טיפול בנר/ות של אגיסטן וקרם בלבד לא עזר.פניתי לרופא נוסף שנתן לי כדור לבליעה ואולי גם נרות פולידין , דבר שפתר את הבעיה. אציין שהיה מקרה נוסף- טיפול שסייע לפני כשלוש שנים במקרה של קנדידה וגינלית מאובחנת במעבדה:קרם,כדור,נרות פולידין.

20/09/2015 | 01:08 | מאת: ד"ר דן קלמן

באם אכן מדובר בפטרייה אז הטיפול שנטלת הוא נכון. ייתכן שטיפול ממושך יותר יהיה יעיל יותר. אמנם לא מקובל להמליץ על טיפול ספציפי מעל דפי האינטרנט אך היות ואת בתאילנד אומר שניתן לקחת את כדור ה Fluconazole 150 כדור אחד כל שלשה ימים, סה"כ 3 כדורים (לא יותר) ובמקביל את נרות הקלוטרימזול (הלא הוא האגיסטן) נר אחד של mmg 200 פעם ביום לפני שינה למשך שלשה ימים. באם הגירוי הוא חיצוני באיזור השפתיים ניתן למרוח משחת קלוטרימזול או כל משחה אנטיפטרייתית אחרת. לאחר הטיול כדאי לפנות לאבחון מסודר אצל רופא. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

16/04/2016 | 21:08 | מאת: פז

דחוף עזרה פליז קרם משהו שורף לי ממש

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק