תכנון הריון

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

25/08/2015 | 13:44 | מאת: רוזי

אני בת 28, נשואה ומתכננת הריון ראשון. מזה כשנתיים סובלת מפטריה בנרתיק ומטופלת בנרות ומשחות. האם זה יכול לפגוע בפריון והאם אפשר להמשיך בתרופות גם בתקופת ההריון? תודה על ההתיחסות רוזי

26/08/2015 | 03:03 | מאת: ד"ר דן קלמן

ברוב המקרים הפטרייה עצמה אינה פוגעת בסיכויים להרות אלא אם היא גורמת להימנעות או ירידה בתדירות קיום יחסי המין. בזמן הריון ניתן לטפל בפטרייה אך לא בכל התרופות בהן ניתן לטפל שלא בהריון ויש רופאים שיעדיפן להימנע מכל טיפול תרופתי בשליש הראשון של ההיריון. יש גם לזכור שהיריון עלול להחמיר את תסמיני הפטרייה. בשל האמור רצוי לטפל היטב בפטרייה טרם כניסה להריון. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק