גלולות ופטרייה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

25/08/2015 | 13:27 | מאת: רומי

מעולם לא סבלתי מפטריה בנרתיק אבל אחרי שהתחלתי לקחת גלולות לפני כחודשיים החלו גירודים, עקצוצים והפרשות. יכול להיות שהגלולות גרמו לפטרייה? אני לוקחת גלולות לבעיית עור פנים וזה מאוד חשוב לי ולא הייתי רוצה להפסיק. מה אפשר לעשות?

26/08/2015 | 02:56 | מאת: ד"ר דן קלמן

אכן מה שתיארת הוא מצב נפוץ בו גלולות (המכילות הורמונים המיטיבים עם פטרייה) מחמירות או אף מעוררות פטרייה שכבר נמצאת בנרתיק. אם נטילת הגלולות חשובה לך מה שנותר לעשות זה לטפל בפטרייה (תרופתית ו/או באמצעים אחרים). ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק