פטריה האם מדבק ?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

18/08/2015 | 13:26 | מאת: שולי

שלום, לאחרונה אבחנו אצלי פטרייה וקיבלתי טיפול. בעלי חושש שאני יכולה להדביק אותו. האם יש סיבה לחשש? האם צריך להשתמש בקונדום?

23/08/2015 | 15:35 | מאת: ד"ר דן קלמן

כעקרון פטרייה בנרתיק אינה נחשבת למחלה המועברת ביחסי מין וגברים לרוב לא נדבקים בה ולרוב אין צורך במתן טיפול מקביל לגבר. יש מקרים יוצאים מהכלל אך זה נדיר ובסך הכול אין לבעלך מה לחשוש לגבי עצמו. מה שכן, בעת הטיפול (באם זה בתכשירים מקומיים כגון נרות) רצוי להימנע מיחסים. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק