הדבקה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

06/07/2015 | 13:00 | מאת: גלית

שאלתי היא האם ניתן להידבק דרך מגע מיני בוירוס הפפילומה וההרפס גם כשאין נגעים נראים לעין.

06/07/2015 | 16:56 | מאת: ד"ר דן קלמן

שאלתך שייכת לתחום מחלות המין ולא דלקות בנרתיק ובנוסף זוהי שאלה כללית שהתשובה לה מורכבת מכדי לדון על כך מעל גבי הפורום. בכל זאת אציין בקצרה ולידיעה כללית בלבד שבוירוס הפפילומה על זניו ניתן להדבק דרך מגע מיני גם כשאין נגעים (ויש זנים שאינם גורמים לנגעים אך עלולים לגרום לסרטן צואר הרחם למשל) ואילו סיכוי ההדבקה בהרפס גניטלי כשאין נגעים הוא נמוך מאוד (עומד על כ 1% – 6%) והוא תלוי במספר גורמים שאין מקום מלפרטם כאן. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק