IVF והפלות

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

16/06/2015 | 17:56 | מאת: אני

לאחר IVF ו4 הפלות רצופות בשבוע מוקדם, התגלתה בבדיקת שתן קנדידה גלברטה. 1) האם הפעולות הIVF אין סכנה להחדרה של הקנדידה לרחם? 2) האם זו יכולה להיות סיבה להפלות חוזרות?

17/06/2015 | 02:12 | מאת: ד"ר דן קלמן

קנדידה אינה ידועה כגורמת להפלות חוזרות גם אם זו גלברטה. בכל פעולה חודרנית לרחם מבוצע חיטוי טוב לפתח צוואר הרחם כך שאין מה לחשוש מחדירתה לרחם, מה גם שחלל הרחם הוא לא מקום מתאים לשגשוגה אלא הנרתיק. לרוב אין מטפלים בקנדידה אם היא לא גורמת לתסמינים אך במקרה של IVF יש להתייעץ אם רופא הפריון שלך בכדי להחליט אם יש צורך לטפל או לא. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-649688

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק